PROGRAM EĞİTİM AMAÇLARI

  • Öğrencilerinin gıda mühendisliğinin ilkeleri ve uygulamaları hakkında geniş kapsamlı birikime sahip olmalarını sağlamak,
  • Öğrencilere gıda üretiminin olduğu küçük büyük işletmelerde güvenli, sağlığa yararlı, hammaddenin en etkin şekilde işlenebilmesi ve sürekliliğin sağlanabilmesi açısından atık yönetiminin yapılabilmesine dair kazanımlar sağlamak,
  • Öğrencilerinin 21. yüzyıldaki teknolojik gelişmelere ayak uydurabilecek ve yeni bilgileri üretebilecek düzeyde temel mühendislik bilgilerini ve gıda mühendisliği mesleğine ve etiğine uygun mesleki ve kişisel nitelikler kazanmalarını sağlamak,
  • Öğrencilere gıda proseslerinin sağlık, gıda güvenliği, çevre ve sosyal etkilerini dikkate alarak analizi ve tasarımı için gerekli bilgi ve beceriyi kazandırmak amaçlanmıştır.
24 Şubat 2016, Çarşamba 5308 kez görüntülendi