Gıda Mühendisliği;gıdaların işlenmesinde, saklanmasında,taşınmasında geliştirilmesinde,pazarlanmasında ve yeni gıdaların üretilmesinde,mühendislik ve temel fen bilimlerinin uygulama alanı bulunduğu bir mühendislik dalıdır. Gıda Mühendisliği Bölümü lisans programının temel amacı sağlığa yararlı,güvenli besleyici ve tüketilebilir nitelikli gıdaların üretebilme bilgi ve yeteneğini, diğer bir ifadeyle; güvenli yüksek kaliteli katma değerli gıda ürünlerinin insanlığın faydasına sunabilmesi amacıyla üretim ve dağıtım sistemlerinin tasarımını, işletmesini ve geliştirmesini yapabilecek,çağdaş bilgi ve becerilerle donatılmış, gıda üretimi,işçiliği, paketlenmesi,hazırlanması ve kullanımda bilim ve mühendisliğin yöntemlerini öğrencilere kazandırmaktır.

24 Şubat 2016, Çarşamba 125 kez görüntülendi